openCity

Transparentnost s 5 zvjezdica

openCity je projekt kojim se potiče otvaranje podataka hrvatskog javnog sektora na način primjeren današnjem digitalnom svijetu, otkrivanjem stvarne vrijednosti podataka kroz interaktivne vizualizacije

Moderna država

Pametna uprava

Informirani građani

Što možete pronaći na openCity portalu

openCity portal objedinjuje pametna rješenja za podizanje transparentnosti i otvorenosti gradova, općina i županija u Hrvatskoj.

Svaka lokalna jedinica koja je na jasan način otvorila informacije svojim građanima može prijaviti svoje rješenje i pronaći mjesto na openCity portalu. Kako bi ilustrirali snagu grafički prikazanih informacija, za sve gradove i općine izrađene su osnovne vizualizacije proračuna.

U sudionicima su posebno istaknute one lokalne jedinice koje su učinile i korak više, uključile se u projekt i visoko podigle ljestvicu transparentnosti.

Pogledaj sudionike

O nama

S inovativnim aplikacijama PROračun, CROračun i C2C (City to citizens), te s projektom Otvoreni proračun realiziran s Hrvatskom zajednicom županija, postavili smo temelje moderne transparentnosti u Hrvatskoj.

Pomažemo gradovima / općinama / županijama da kroz najmoderniju tehnologiju i bez troškova implementacije vizualiziraju podatke (proračun, poduzetništvo, turizam, stanovništvo, zaposlenost i nezaposlenost) i tako kreiraju vlastiti digitalni portal transparentnosti.

Posjeti naš web

Uključite se u projekt

Pametno upravljanje gradom i stvaranje pametnog društva je imperativ današnjice. Uključite se i vi u openCity projekt. Prijavite pametna rješenja za podizanje transparentnosti i otvorenosti svoje lokalne jedinice. Osnažite svoju poslovnu zajednicu i ojačajte povjerenje svojih građana.

Kontaktirajte nas
Projekt su podržali